Conèixer els nens a través dels seus dibuixos

ImageImageImage

A través de twitter vaig descobrir un post molt interessant de @Onmeda_es  i la seva web http://www.mamapsicologainfantil.com/2013/11/dibujos-infantiles-10-claves-  www.mamapsicologainfantil.com on parla de les 10 claus per interpretar els dibuixos dels nens. Em va semblar ple de lògica i vaig demanar als meus 3 fills de 9, 6 i 4 anys que em dibuixessin alguna cosa que els vingués al cap. L’exercici m’ha corroborat el que ja sospitava:

1.La gran està plena d’il.lusions, imaginació, alegria i se sent segura.

2. El mitjà plasma el seu caràcter inquiet , amb alguna por (per les formes punxegudes) que, segons diu el text  “demostren tensió, impulsivitat i desconfiança”. Serà el que diuen dels mitjans o ‘nens sandvitx’?

3.El petit amb el seu dibuix que ocupa la pàgina sencera vol cridar l’atenció però està content i mostra molta expressivitat (és un autoretrat)

Està clar que no es pot generalitzar ni prendre l’exercici com si fos un resultat psicològic rigorós 100%, a més els nens segons el dia o l’època van canviant. Però trobo que és una de les moltes maneres que tenim per fer-los expressar el que tenen dins.

No cal dir que tots 3 ja són part de la decoració de la nevera. #amordemare