Imagen

Imagen

Marina Yee, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Van Saene + Martin Margiela.

L’evolució d’aquest grup d’amics va ser el seu motor d’energia juntament amb el seu talent desinhibit i la seva creativitat. Tots van coincidir i es van graduar al departament de moda de la Reial Acadèmia d’Anvers presentant una visió de la moda radicalment diferent durant els anys 80. La seva amistat a l’acadèmia (1972-1982), els seus inicis en el món de la moda a Bèlgica (1980-1985) i les seves posteriors carreres en solitari a finals dels 80 van establir a Anvers com un lloc destacable per al disseny de moda internacional, fins llavors molt monopolitzat per París, Milà i Londres. Amb estils clarament diferents- Van Noten inspirat en terres llunyanes, Van Beirendonk en un concepte futuristic i radical, Yee bevia de l’art i Demeulemeester de la música- en conjunt i amb l’estratègica i mediàtica etiqueta dels 6+1 d’Anvers van assolir un èxit estratosfèric

El “+1” és el (geni) Martin Margiela perquè el 1984 va deixar Anvers per treballar a París amb Jean Paul Gautier separant-se dels altres 6.

FASHION ANTWERP ACADEMY 50

Estic molt contenta d’haver visitat de nou la ciutat coincidint amb el 50 aniversari de l’Acadèmia amb les instal.lacions per tota la ciutat dels «Antwerp icons» dels dissenyadors i l’exposició organitzada al Museu de la Moda per celebrar-ho. I és que “la fórmula d’Anvers” funciona perquè emfatitza l’art i la creativitat. No val només allò de “que sigui bonic i estètic”. Com estudiant se’ls anima a desenvolupar la seva personalitat profundament  i fins al límit per descobrir les seves possibilitats. La feina dels dissenyadors no és superficial, està molt arrelada a les seves conviccions i gustos.  Van tan lluny com poden en la seva expressió de la moda, tant d’estil com d’accessoris, d’atmosfera i d’imatge. Les noves generacions de talent amb dissenyadors ara tan coneguts com Raf Simons i Veronique Branquinho així ho demostren.

‘All the designers I know have succeeded to develop their own personal style, and they prove that creativity is the only path to follow- even in periods of crisis. Bravo to them!” -Jean Paul Gautier. 

Imagen

http://hbda.be/new/eng/activiteiten/fashion-50-antwerp-academy

http://www.driesvannoten.be/

http://www.maisonmartinmargiela.com/

http://www.anndemeulemeester.be/

http://antwerpsix.blogspot.com.es/2008/06/marina-yee.html

http://www.dirkvansaene.com/

http://www.bikkembergs.com/

http://www.waltervanbeirendonck.com/