Camines sota la pluja o només et mulles?

M’agrada la pluja perquè acostuma a venir per sorpresa. I m’agraden molt les sorpreses. M’agrada la pluja perquè canvia el paisatge, perquè omple de bolets el bosc i de bolets de colors la ciutat. M’agrada la pluja perquè és molt cinematogràfica. M’agrada la pluja perquè ens cau a tots, democràtica, universal i lliure. M’agrada la pluja, perquè abraça els cossos enamorats i diverteix els esperits alegres, tot allunyant els avorrits i tancant a casa els avinagrats. M’agrada la pluja, perquè mostra els previnguts i els que improvisen, perquè mentre uns quants la maleeixen, jo surto amb el meu barret de Maison Michel i sóc un ós, un gat o una excèntrica. M’agrada la pluja perquè els nens l’admiren i li riuen despreocupats. M’agrada la pluja perquè alguns es posen una bossa al cap i es pensen que ningú no els veu, i fa riure. M’agrada la pluja perquè corren els que mai corren. M’agrada la pluja perquè convida a pensar més, i a llegir i a contemplar per la finestra el Mercat Galvany tot moll. M’agrada, la pluja perquè té música pels qui la volen escoltar. M’agrada la pluja perquè dóna conversa a aquells que mai parlarien. M’agrada la pluja perquè no atura als que realment volem fer quelcom i no la fem servir d’excusa. M’agrada la pluja perquè el sol no trigarà a sortir de nou i el gessamí necessita aigua per fer flaire.

Regen, rain, pluie, pioggia, euri, chuva, choiva…

 

«Some people walk in the rain, others just get wet.» Roger Miller.

Imagen

http://www.michel-paris.com/