Poinsettia versus Ardisia

Que sí que sí, que el Nadal ja és aquí i els carrers i les cases s’engalonen amb decoracions i flors nadalenques. Jo m’ho miro i penso que són més boniques les il.luminacions de la Diagonal i del Passeig de Gràcia, més elegants i creatives que les del carrer Aragó o les del carrer Casanova per exemple, amb les típiques boles i arbres infantils. Per gustos, colors i per això a casa meva no entren Poinsettias (o flors de Pasqua), les típiques vermelles que ja tinc travessades de tant que proliferen aquests dies. Jo aquest any he escollit Ardisies amb les seves petites boletes vermelles i les seves fulles verdes d’arbust. Tinc sort perquè conec una floristeria a prop de casa on puc escollir, preguntar i aprendre sobre plantes i flors de cada estació. Una planta o unes flors donen vida qualsevol racó de casa i és un luxe al qual no vull renunciar i menys per festes. Sembla que una casa amb “verd” és una llar més cuidada, més mimada doncs com les coses bones i importants a la vida, s´han de regar amb paciència i constància. Això no vol dir que pel camí més d’una se m’hagi pansit, sobretot per excés d’aigua i manca de llum però anem aprenent. Així aquest any la família Padrós, que porten més de 50 anys al capdavant de la floristeria Zinnia del Turó Parc, m´han ensenyat una Ardisia (coral Berry o Christmas Berry) i ha estat un amor a primera vista. Espero cuidar-la i que em duri moooolt. Llarga vida a les plantes!

http://www.zinniaflors.com/