“Carinyo, m’agrades molt però abans d’anar-me’n a viure amb tu vaig a fer una comprovació rutinària dels teus antecedents. Truco a la poli i després parlem, et sembla bé?”

Aquesta setmana, concretament el 25 de novembre ha estat el dia contra la violència de gènere i ha saltat a les notícies la posada en marxa per a l’any vinent de la llei Clare a Anglaterra i Gal.les.  Aquesta llei permet fer una trucada a la policia per demanar si la teva «nova parella» té antecedents o denúncies per maltractactador. Sincerament m’he quedat garratibada. Indubtablement està plena de bones intencions i més amb els índexs de violència sexista que estem patint (i al nostre país) però no ho acabo de veure clar. La policia ens dirà si és apte per enamorar-s’hi? Les dones (n’hi ha menys, per suposat però) no hauríem d’estar també fitxades? No volem igualtat? No tenen ells el mateix dret? Suposarà un pas endavant perquè la policia tingui tots els nostres informes i, pitjor encara, tothom podrà fer ús d’aquesta informació? Una ex jefa ressentida, algú que et vol difamar…. Una trucada a la policia i ja tens un retrat de l’individu?

En teoría sí, em sembla bé, endavant! Qualsevol cosa que ajudi a totes les persones amb risc de maltractament és positiva i cal que ens movem per millorar la situació. Però, no sé, repeteixo, hi ha alguna cosa que em grinyola…Penso que si algú ha maltractat i s’ha comprovat s’ha de penar amb la llei i que quan la llei decideix que pot tornar a “circular” vol dir que ja no hi ha perill. Serà que la llei no ens pot protegir i ho hem de fer nosaltres? Quantes dones han denunciat i la policia no ha fet res per protegir-les?

*Cada 18 segons una dona és maltractada al món.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-25091427

http://www.theguardian.com/society/2013/nov/25/clares-law-extended-nationwide-domestic-violence-wood