Imagen

Gisele Bündchen, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Karen Elson, Eva Herzigova, Tatjana Patitz, Monica Belluchi, Imán, Alessandra Ambrosio, Coco Rocha, Crystal Renn, Adriana Lima, Stephanie Seymour, Anna Nicole Smith…  totes totes van pasar per  l’agència Elite Model que va fundar John Casablancas, fill de catalans establerts a New York i nét de l’inventor sabadellenc Ferran Casablancas. Fa cinc dies que John ha mort i en saber-ho m’he posat a pensar en totes les portades, composites, fotos, etc. que he retallat i guardat en carpetes des de petita amb aquestes models que m´han fet somiar en vides de luxe, en vestits i festes de la jet set i què gràcies a ell vaig descobrir, el món de les Top Models dels anys 80. Llavors la camaleònica Linda Evangelista no s’aixecava del llit per treballar per menys de 10.000 dòlars. Va ser en John qui va decidir canviar d’estratègia i en comptes d’apostar com les altres agències per models consagrades, va decidir buscar aquestes joves belleses, descubrir-les als concursos, supermercats, aeroports i discoteques i elevar-les a la categoria de deesses.

I sí, el seu fill Julian Casablancas líder dels Stroke es pot dir que també li ha donat fama al cognom, però com el pare  (ni com el besavi) ni de broma. John Casablancas va transformar les models en celebrities fent-nos gaudir i gaudint ell més que ningú d’una vida plena de glamour. Gràcies John!

http://www.thestrokes.com/us/video/last-nite

http://ca.wikipedia.org/wiki/Ferran_Casablancas_i_Planell

http://www.jcasablancas.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Elite_Model_Management

http://en.wikipedia.org/wiki/Julian_Casablancas

http://www.washingtonpost.com/entertainment/john-casablancas-founder-of-elite-modeling-agency-dies-at-70/2013/07/24/2af02fd8-f4a4-11e2-9434-60440856fadf_story.html