Taller de nens enfarinats Gallo

Són les 17’45 del dotze de desembre i amb els meus tres fills em dirigeixo cap a l’escola de cuina Coquus amb l’objectiu d’aprendre a fer galetes i un tronc de Nadal. Missió impossible? Res no és impossible penso… Arribem i tot està perfectament organitzat, cada nen amb els estris adients, els bonics motllos de Lékué (en som fans) i la farina Gallo corresponent (de blat pastisseria o de blat amb llevat per pa de pessic). En dos minuts i amb el davantal ja semblem tots professionals. Recepta en mà i amb dos cuiners de paciència il.limitada anem seguint pas a pas el procés. Primer les galetes nadalenques en forma de ninot de gingebre i d’arbre plens de sucre líquid de colors i xocolata. Les mans, els caps i els peus de tots ja són un festival! Què és el que ens costa més a tots? Esperar els vint llargs minuts que el forn necessita per deixar-les a punt. Durant l’espera corredisses i incidents divertits….. Finalment aconseguim tastar-ne unes quantes i endur-nos-en un parell a casa (arribaran senceres?)

Amb el tronc de nadal la cosa es complica ja que l’adrenalina ha anat en augment i “contenir les feres” comença a ser difícil. Els cuiners aconsegueixen que els nens col.laborin i encara que el Mauro tira el doble de sucre del que correspon, sembla que “habemus tronc”. Jo mateixa estic embadalida amb la cerimònia d’embolicar el pa de pessic amb el motllo flexible fins que queda un “braç de gitano/ tigretón” per llepar-se els bigotis i, en acabat, cubrir-lo de xocolata.

Ho hem aconseguit (bé, uns més que uns altres) i feliços i esgotats marxem cap a casa amb les postres, els davantals bruts, la cara plena de xocolata, els cabells enfarinats  i un valuós “learning” que repetirem a casa durant el Nadal. Això sí, bany, sopar i de pet al llit que jo no m’aguanto!

  •  #navidadgallo

 

  • http://www.pastasgallo.com/
  • http://www.lekue.es/en/
  • http://www.coquus.es/

← Entrada anterior

Entrada siguiente →

2 comentarios

  1. monikaurrutia

    Va estar molt bé! increiblement les galetes van sortir bones!! Un petonet

  2. Modern Moders

    Gran dia, gran event, nens grans o grans nens, gran tot, gran tu!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.